Erasmus+ Outgoing Studenti

Fiecare facultate a UVT a nominalizat cadre didactice care coordonează desfăşurarea Programului Erasmus+ la facultatea respectivă. Îndatoririle Coordonatorului Departamental se referă cu precădere la dimensiunea academică a mobilităţilor şi cuprind:
  • organizarea procesului de selecţie a studenţilor pentru participarea la Programul de mobilităţi Erasmus+;
  • consilierea studenţilor cu privire la alegerea cursurilor la universitatea gazdă sau la orice alte aspecte academice ale deplasării în străinătate, înaintea plecării (întocmirea Contractului de Studiu ECTS) sau pe perioada deplasării (modificarea Contractului de Studiu ECTS);
  • consultanţă privitoare la recunoaşterea cursurilor urmate în străinătate, la întoarcerea în ţară;
  • aprobarea programelor de predare ale cadrelor didactice ce desfăşoara mobilităţi Erasmus+.

Coordonatori Departamentali Erasmus+
Programul Erasmus+ încurajează în mod special studenții cu nevoi speciale să beneficieze de o mobilitate internațională. Studenții cu nevoi speciale pot beneficia de sprijin (financiar) suplimentar, în vederea desfăşurării în condiţii optime a mobilităţilor respective.

Anual, începând cu anul universitar 2013/2014, studenți cu nevoi speciale din cadrul Universității de Vest din Timișoara au beneficiat de mobilități internaționale.

Studenții cu nevoi speciale interesați de desfășurarea unei mobilități internaționale Erasmus+ sunt încurajați să contacteze Biroul Erasmus+ din cadrul Departamentului de Relații Internaționale al Universității de Vest din Timișoara.