Erasmus+ Incoming Studenți

Folosind ERASMUS, poți face o perioadă de studii la Universitatea de Vest din Timișoara.

 • Erasmus oferă sprijin financiar pentru a studia la universitatea noastră (vă rugăm să verificați cu biroul internațional al universității dvs. pentru detalii despre bursa de studiu pe care vi le pot oferi);
 • Perioada de studii este de unul sau două semestre;
  Cursurile urmate cu succes aici vor fi recunoscute de universitatea dumneavoastră pe baza Sistemului european de transfer de credite (ECTS).

Fiecare facultate care funcționează în cadrul Universității de Vest din Timișoara a numit un membru al personalului academic pentru coordonarea programului Erasmus+ la respectiva facultate.
Acest coordonator oferă doar suport în ceea ce privește dimensiunea academică a mobilităților și vă poate ajuta cu informații despre cursurile disponibile și alte detalii academice înainte de sosire sau în timpul șederii dumneavoastră în Timișoara.

DOCUMENTE UTILE:

Universitatea de Vest din Timișoara oferă studenților din universitățile partenere o oportunitate unică de a urma un stagiu de practică la Departamentul de Relații Internaționale din cadrul Erasmus + /KA1 – Mobilități pentru Stagii. Programul de internship este deschis și studenților români deja înscriși la instituția noastră.
Departamentul de Relații Internaționale este un serviciu la nivel central universitar pentru studenții internaționali și de acasă, precum și pentru cadre universitare. Oferă o serie de informații bine structurate despre studiul la Universitatea de Vest din Timișoara studenților internaționali, fie că sunt încă în țara lor de origine sau despre începerea studiilor la Timișoara.
Personalul nostru face toate eforturile pentru a facilita începerea vieții academice în Timișoara pentru studenții internaționali, ajutându-i cu orice dificultăți care pot apărea în timpul studiilor și/sau șederii lor. De asemenea, oferim informații și servicii studenților români despre diverse posibilități de a studia în străinătate.

Descrierea sarcinii:
Sprijinirea personalului Departamentului de Relații Internaționale în munca lor de zi cu zi. Vezi posturile din departament: DRI staff

 

Calificări solicitate:

 • Cunoștințe de limba engleză B1/B2
 • Nivel bun de abilitati organizatorice
 • Experienta in lucrul cu diverse programe de calculator (Microsoft Office)
 • Fiabilitate si entuziasm!

 

Ceea ce oferim:

 • informatii despre orasul de locuit si munca Timisoara
  cazare asigurată în căminele noastre (25€/lună chirie și cheltuieli)
 • acces la reduceri pentru studenți prin înregistrarea ca student invitat
 • informații despre cursurile de limbi străine disponibile
 • asistenta in orice problema in timpul sejurului (viza etc.)


Cum se aplică:

Vă rugăm să ne trimiteți o cerere și apoi vă vom trimite și un e-mail prin care vă confirmăm că am primit cererea dumneavoastră și că o vom lua în considerare. După care,
vom decide apoi dacă vă acceptăm cererea și vă vom contacta direct pentru un interviu. Departamentul nostru nu discriminează pe criterii de rasă, sex, naționalitate, religie sau orientare sexuală în ceea ce privește selectarea stagiarilor care lucrează cu noi.

 

Aplicația dvs. trebuie să conțină:

 • o scrisoare de prezentare
 • un CV Europass în limba engleză
 • o copie scanată a diplomei/a dosarelor de studii

 

Echipa Departamentului de Relații Internaționale așteaptă cu nerăbdare să primească cererea dumneavoastră și să vă ureze bun venit în echipa noastră!

Contact: Ana-Maria Mecea, Erasmus+ Incoming Officer, e-mail: erasmus.incoming@e-uvt.ro, tel: +40256592271