Erasmus+ Incoming Mobilități de Predare și Formare

DETALII PENTRU PERSONALUL DIDACTIC

Cadrele didactice care provin de la universități cu care am încheiat un Acord Bilateral Erasmus pot preda un număr de ore la Universitatea de Vest din Timișoara, în cadrul programului Erasmus. Vă rugăm să verificați la Biroul Internațional al universității dumneavoastră disponibilitatea unui astfel de acord.

Toate detaliile academice (cum ar fi: ce clasă să predai, când să vii, limba de predare, nivelul studenților - înscriși în primul, al doilea sau al treilea nivel etc.) ale șederii tale trebuie discutate cu coordonatorul academic Erasmus de la facultatea la care ești interesat să predai.

Datele de contact ale coordonatorilor Erasmus sunt disponibile mai jos

DOCUMENTE UTILE:

  • Toate detaliile administrative ale șederii dumneavoastră trebuie discutate cu responsabilul Erasmus Incoming, Horatiu Hot (horatiu.hot@ri.uvt.ro). Nu ezitați să îl contactați pentru orice întrebări pe care le aveți. O listă de hoteluri din Timișoara este disponibilă mai jos. De asemenea, există posibilitatea de a rezerva o cameră în sala de oaspeți a universității noastre, situată în zona studențească, la 10 minute de mers pe jos de clădirea principală a universității. Există camere duble, cu duș și o mică bucătărie. Prețul este de 71,4 RON (aproximativ 22 EURO) pe noapte pe pat. Camerele sunt dotate cu televizor și frigider, cu lenjerie de pat inclusă.

     

La finalul șederii la Timișoara, veți primi un certificat care să ateste perioada de predare Erasmus și numele clasei la care ați predat.

 

Vă așteptăm cu drag să vă întâmpinăm în Timișoara!

 

LINKURI UTILE:

DETALII PENTRU PERSONALUL ADMINISTRATIV

Universitatea de Vest din Timișoara/ West University of Timișoara are plăcerea de a anunța cea de-a treia ediție a Săptămânii de formare a personalului Erasmus: 18 - 22 aprilie 2016.

 

Săptămâna noastră de formare a personalului Erasmus se adresează tuturor membrilor personalului din universitățile partenere ale UVT interesați să afle mai multe despre noi, precum și să exploreze provocările și oportunitățile noului program Erasmus+ și alte procese de internaționalizare în domeniul învățământului superior din Europa și din lume.

 

Programul nostru include: prezentări ale celor 11 facultăți ale UVT, toate implicate în mod activ în schimburile Erasmus+, prezentarea Departamentului de Relații Internaționale și a Biroului Erasmus din cadrul acestuia, job shadowing pentru toți participanții noștri, vizită la muzeu, networking și cină de adio la un restaurant gastronomic renumit și la o podgorie din apropiere.

 

În timpul petrecut împreună vom discuta diverse mijloace și abordări pentru a sprijini toți participanții Erasmus+ în universitățile noastre, pentru a-i face să se simtă ca acasă și pentru a le oferi condiții optime de studiu/loc de muncă/învățământ/formare internațională. Prin urmare, vă invităm pe toți să împărtășim cunoștințe și bune practici cu noi la Timișoara, cel mai mare oraș din vestul României.

 

În cazul în care sunteți interesat să participați la Săptămâna de formare a personalului Erasmus, ediția a 3-a 2016, vă rugăm să completați formularul de înscriere (disponibil aici ) până la data de 20 martie 2016. Taxa de participare: 80 de euro/persoană- se plătește la sosire. Taxa de participare include: pauzele de cafea L-V, cina de networking și cina de adio.

 

Pentru cazare în centrul orașului puteți rezerva o cameră la Hotel Central Timișoara, situat la 10 minute de mers pe jos de universitate. Pentru toți participanții la eveniment, oferta hotelului este: 160 RON/noapte (36 euro/noapte) pentru camera SINGURĂ; 180 RON/noapte (40 euro/noapte) pentru camera DOUBLĂ. Toate rezervările trebuie trimise la următoarea adresă de e-mail: central-office@online.ro; vă rugăm să specificați "ERASMUS 2016" în Subject.

Universitatea de Vest din Timișoara are plăcerea de a anunța cea de-a doua ediție a Săptămânii de formare a personalului Erasmus: 20 - 24 aprilie 2015.

 

Săptămâna noastră de formare a personalului Erasmus se adresează tuturor membrilor personalului din universitățile partenere ale UVT interesați să afle mai multe despre noi, precum și să exploreze provocările și oportunitățile noului program Erasmus+ și alte procese de internaționalizare în domeniul învățământului superior din Europa și din lume.

 

Programul nostru include: prezentări ale celor 11 facultăți ale UVT, toate implicate în mod activ în schimburile Erasmus+, prezentarea Departamentului nostru de Relații Internaționale și a Biroului Erasmus din cadrul acestuia, job shadowing pentru toți participanții noștri, vizită la muzeu, networking și cină de adio la faimosul restaurant gastronomic din Bazos și la podgoria Recas din apropiere.

Pe parcursul timpului petrecut împreună vom discuta diverse mijloace și abordări pentru a sprijini toți participanții Erasmus+ în universitățile noastre, pentru a-i face să se simtă ca acasă și pentru a le oferi condiții optime de studiu/loc de plasament/învățământ/formare internațională. Prin urmare, dorim să vă invităm pe toți să împărtășim cunoștințe și bune practici cu noi la Timișoara, cel mai mare oraș din vestul României.

 

Dacă sunteți interesat să participați la Săptămâna de formare a personalului Erasmus, ediția a II-a 2015, vă rugăm să completați formularul de înscriere (disponibil aici) până la data de 20 martie 2015. Taxa de participare: 150 euro/persoană (cazare inclusă) - se plătește la sosire.

 

Cazarea se face într-un cămin situat în campusul studențesc (la 5 minute de mers pe jos de clădirea principală a universității): camere duble (2 persoane), lenjerie și pături incluse, acces la internet. Cazarea este oferită pe durata Săptămânii de formare a personalului Erasmus (maxim de duminică seara - 19 aprilie, până vineri seara - 24 aprilie).

Universitatea de Vest din Timișoara are plăcerea de a anunța prima sa săptămână de formare a personalului Erasmus, care va avea loc în perioada 7-11 aprilie 2014.

 

Săptămâna noastră Erasmus Staff Week se adresează tuturor membrilor personalului din universitățile partenere interesați să cunoască UVT, precum și să exploreze provocările și oportunitățile noului program Erasmus+ în ceea ce privește internaționalizarea învățământului superior în Europa și în lume.

 

Programul nostru include: prezentarea celor 11 facultăți ale UVT, toate implicate în mod activ în schimburile Erasmus, prezentarea Departamentului nostru de Relații Internaționale și a Biroului Erasmus din cadrul acestuia, împreună cu alte departamente care doresc să primească candidați Erasmus STT (Departamentul IT, Biblioteca, Biroul IR, DAIP etc.), discuții deschise cu studenții Erasmus din UVT, atât cei care vin, cât și cei care pleacă, observarea unui loc de muncă, oportunități de predare la toate cele 11 facultăți, turul orașului, o excursie la o podgorie celebră din apropiere și o cină de rămas bun.

 

În cazul în care sunteți interesat să aplicați pentru Săptămâna Internațională a Personalului, vă rugăm să completați formularul atașat mai jos și să îl trimiteți la următoarea adresă de e-mail: oana.ivan@e-uvt.ro

Termenul limită pentru trimiterea candidaturii: 1 martie 2014.

 

DOCUMENTE UTILE

Universitatea de Vest din Timişoara/ West University of Timișoara is very pleased to announce its 14th edition of the Erasmus International Week: 13th – 17th May 2024, taking place in a face-to-face format, in Timișoara.

West University of Timișoara (WUT) is the main higher education and research center in Western Romania. It is a comprehensive university that fosters interdisciplinary education within its 11 Faculties: Arts and Design; Chemistry, Biology, Geography; Economics and Business Administration; Law; Letters, History and Theology; Mathematics and Computer Science; Music and Theatre; Physical Education and Sports; Physics; Political Sciences, Philosophy and Communication Sciences; Sociology and Psychology.

Our Erasmus International Week targets both academic and administrative staff members from WUT’s partner universities interested in knowing more about us, as well as exploring the challenges and opportunities of the Erasmus Programme and the process of internationalization in the field of higher education in Europe and worldwide.

The schedule of the week includes: presentation(s) of WUT and partner institutions, workshop(s) on internationalization of HEIs, teaching activities, job shadowing session, networking events (welcome lunch, welcome dinner, city tour, coffee breaks, farewell dinner etc.).

During the time spent together we will discuss various means and approaches to the process of internationalization of higher-education institutions. Therefore, we would like to invite you all to share knowledge and good practices with us in Timişoara, the biggest city in the West of Romania.

Should you be interested in participating in our Erasmus International Week, please fill in the application form (available here) by 20th of March 2024. Participation fee: 80 euros/ person– to be paid upon arrival. The participation fee includes: materials for the event, welcome lunch, welcome dinner, farewell dinner, coffee breaks.

Maximum number of participants: 80 (first-come-first-served principle and maximum 2 participants from the same institution)

P.S. Photos from our previous editions are available on our Facebook page.

Looking forward to meeting you in Timişoara!

Contact: Ana-Maria MECEA, Erasmus+ Incoming Officer, e-mail: erasmus.incoming@e-uvt.ro, tel: +40256592271