Serviciul German de Schimb Academic (DAAD)


O scurtă istorie arată că DAAD are o lungă tradiție de a uni oamenii și mediul academic. Fondată în Heidelberg în 1925 la inițiativa unui singur student, DAAD a devenit una dintre cele mai importante organizații de finanțare din lume în schimbul internațional de studenți și cercetători.

Misiune

DAAD sprijină anual peste 100.000 de studenți și cercetători, atât germani cât și internaționali, din întreaga lume, ceea ce face din DAAD cea mai mare organizație de finanțare din lume, de acest fel. DAAD promovează de asemenea, eforturile de internaționalizare ale universităților germane, ajută țările în curs de dezvoltare în a-și construi sisteme proprii de învățământ superior și să sprijine studiile germane și programele de limbă germană în străinatate. Programul nostru Artiști in Berlin este unul dintre cele mai renumite programe internaționale de burse pentru artiști.

Programe

Programele DAAD pot fi gasite aici. Dacă sunteți interesat pentru o diplomă de licență, masterat sau doctorat, baza de date DAAD vă oferă o gamă variată de cursuri internaționale din care puteți alege. Informațiile complete despre programele și bursele disponibile pentru studenții străini, absolvenți și cadre didactice pot fi regăsite pe siteul oficial DAAD: https://www.daad.de/en/