Alte proiecte de Cooperare Erasmus+

Universitatea de Vest din Timişoara încurajează dezvoltarea de proiecte de cooperare în domeniul învăţământului superior sub umbrela programului Erasmus+. Pentru alte tipuri de proiecte finanţate prin programul Erasmus+, decât cele de mobilităţi, persoana de contact din cadrul UVT este Coordonatorul Instituţional Erasmus+, Andra-Mirona Stan-Dragotesc ( andra.dragotesc@e-uvt.ro).

Pentru anul 2018, apelurile naţionale la proiecte care pot fi de interes pentru cadrele didactice din UVT se găsesc în Apelul Naţional 2018 Erasmus+, iar informaţii specifice privind fiecare linie de finanţare (cu competiţie naţională sau europeană) pot fi gasite în Ghidul Erasmus+ 2018.

Pentru a vă sprijini în scrierea proiectului dumneavoastră (îndeosebi pentru linia de finanțare dedicată proiectelor "Erasmus+ Parteneriate Strategice",cu mențiunea că mai multe informații legate de candidaturile pentru proiecte Erasmus+ Parteneriate Strategice, evaluate la nivel național, se pot găsi aici. De asemenea vă rugăm să vizualizați și "Tips and Tricks pentru scrierea de proiecte Erasmus+ Parteneriate Strategice" .

Proiectele centralizate sunt incluse în Cererea de propuneri pentru anul 2018 iar detalii despre aceste acțiuni, pot fi găsite în Ghidul Programului Erasmus+. Comisia Europeană pune la dispoziție câteva e-tutorials introductive pentru acest tip de proiecte.

În cazul acțiunilor Jean Monnet, puteți găsi mai multe informații aici. Menționăm că e important să parcurgeți Call for Proposals și Guidelines de la secțiunea website-ului Comisiei Europene privind acțiunile Jean Monnet. Odată ce ați ales care e acțiunea Jean Monnet pe care o vizați pentru depunerea unui proiect, vă rugăm să tineți cont că depunerea proiectului se face în numele Universității de Vest din Timișoara, care deja deține un cod PIC, prin urmare vă rugăm să contactați Coordonatorul Instituțional Erasmus+ pentru obținerea acestuia și evitarea oricăror probleme în demararea procesului de aplicație. În cele din urma, vă rugam să descărcați formularele necesare aplicației de la același link, în funcție de acțiunea vizată (Description, Budget, Declaration of Honour, E-form). Vă rugăm să tineți cont de faptul că primele trei formulare trebuie urcate în cadrul celui de-al patrulea (E-form), iar depunerea proiectului se face online. În cazul în care aveti probleme în descărcarea E-form-ului, vă rugăm să contactați Coordonatorul Instituțional Erasmus+.

Calendarul apelurilor naţionale şi europene la proiecte sub umbrela Programului Erasmus+ în anul 2018 este disponibil aici

Vă rugăm să luaţi în considerare că pentru a depune o aplicaţie este recomandată contactarea Coordonatorului Instituţional Erasmus+ pentru a ne asigura împreună că datele cu caracter obligatoriu privind Universitatea de Vest din Timişoara din aplicaţia pe care intenţionaţi să o depuneţi sunt cele corecte (codul PIC, codul Erasmus+, documentul „Declaration of Honour”, Anexele la Application Form, etc), cât şi pentru a primi sprijin în crearea contului de utilizator necesar transmiterii online a aplicaţiei.
  • Contact: Andra-Mirona Dragotesc, director DRI, e-mail: andra.dragotesc@e-uvt.ro, tel: +0256592352